22. 12. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si skvělou kombinaci tří klasických italských těstovinových pokrmů v jednom – Penne arrabbiata carbonara pesto cacio e pepe. Tento bohatý a chutný recept spojuje pikantní omáčku arrabbiata s krémovou carbonarou, lahodným pestem a klasickým sýrem cacio e pepe. Nechte se unést tímto lahodným spojením italských lahůdek na jednom talíři!
Suroviny:
- 250 g penne těstovin
- 150 g pancetty
- 100 g parmazánu
- 4 stroužky česneku
- 1 pomeranč
- 1 červená paprika
- 200 g cherry rajčat
- 100 g čerstvé bazalky
- 100 ml olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi osmahneme nakrájenou pancettu do zlatova a přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou kůru z pomeranče a nakrájenou papriku.
- Přidáme cherry rajčata a olivový olej a necháme vařit do změknutí rajčat.
- Mezitím uvaříme těstoviny do al dente podle návodu na obalu.
- Přidáme spařenou bazalku a parmazán a promícháme.
- Podáváme s trochou strouhaného parmazánu a čerstvě mletým pepřem.




