22. 12. 2025
Autor: Eva Komárková
Penne arrabbiata carbonara pesto cacio e pepe
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si skvělou kombinaci ‍tří klasických italských těstovinových pokrmů v jednom – ‍Penne arrabbiata carbonara pesto cacio ‍e pepe.‍ Tento bohatý a chutný recept⁢ spojuje pikantní omáčku arrabbiata s‍ krémovou carbonarou, lahodným⁣ pestem a klasickým sýrem cacio ‌e pepe. Nechte ⁣se ⁤unést tímto lahodným spojením italských lahůdek​ na jednom talíři! ⁣

Suroviny:

  • 250 g penne těstovin
  • 150 g pancetty
  • 100 ‍g parmazánu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 pomeranč
  • 1 červená paprika
  • 200 g⁢ cherry⁤ rajčat
  • 100 g čerstvé bazalky
  • 100 ⁣ml ⁤olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou⁣ pancettu do zlatova a​ přidáme prolisovaný⁣ česnek, ​nastrouhanou kůru z pomeranče a nakrájenou​ papriku.
  2. Přidáme​ cherry‌ rajčata a olivový ‌olej a necháme vařit do změknutí‍ rajčat.
  3. Mezitím ‍uvaříme těstoviny ‍do al dente podle návodu na obalu.
  4. Přidáme ‌spařenou bazalku⁣ a parmazán a promícháme.
  5. Podáváme s trochou strouhaného ‌parmazánu a ​čerstvě mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *