2. 12. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Penne arrabiata se sýrem pecorino je chutný italský recept, který jistě potěší všechny milovníky pikantních jídel. Pečlivě připravená omáčka arrabiata doplněná houbami a šunkou se skvěle hodí k těstovinám a posypána vynikajícím sýrem pecorino. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si skvělou italskou chuťovou zkušenost.
Suroviny
- 250g pennette (nebo jiné těstoviny)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1/2 čajové lžičky sušeného červeného pepře
- 400g oloupaných rajčat z konzervy
- 1/2 čajové lžičky cukru
- Soľ a pepř podle chuti
- Špetka čerstvé bazalky
- Sýr pecorino na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájený česnek a sušený červený pepř.
- Přidejte oloupaná rajčata z konzervy a cukr. Vařte cca 15 minut na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
- V mezičase uvařte pennette dle návodu a sceďte.
- Přidejte uvařené těstoviny do omáčky, přidejte nasekanou bazalku a promíchejte.
- Smažte si pecorino na pánvi dozlatova a použijte ho na posypání hotového jídla.




