Peruánský ceviche s batáty je osvěžující a chutný pokrm, který spojuje čerstvé mořské plody s exotickými přísadami. Tento tradiční peruánský pokrm je skvělou volbou pro letní obědy nebo večeře. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 450 g čerstvého bílého rybího masa (např. treska)
  • 4 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 jalapeňo paprička
  • 1 česnekový stroužek
  • 1 lžička soli
  • 1 sladký brambor
  • 1 avokádo
  • čerstvá nasekaná koriandr

Postup

  1. Nastrouhejte rybu a dejte do mísy.
  2. Vymačkejte limetky a zalijte šťávou rybí maso. Nechte marinovat přibližně 15-20 minut, dokud ryba nezměkne.
  3. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli, jalapeňo papričku a prolisovaný česnek. Přidejte sůl a promíchejte.
  4. Oloupejte a nakrájejte sladký brambor na tenké plátky. Usmažte je dozlatova na pánvi.
  5. Naaranžujte ceviche na talíře, přidejte avokádo, smažené batáty a posypte nasekaným koriandrem.
  6. Podávejte okamžitě a užívejte si osvěžující peruánskou lahůdku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *