Peruánský ceviche s batáty je osvěžující a chutný pokrm, který spojuje čerstvé mořské plody s exotickými přísadami. Tento tradiční peruánský pokrm je skvělou volbou pro letní obědy nebo večeře. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 450 g čerstvého bílého rybího masa (např. treska)
- 4 limetky
- 1 červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- 1 česnekový stroužek
- 1 lžička soli
- 1 sladký brambor
- 1 avokádo
- čerstvá nasekaná koriandr
Postup
- Nastrouhejte rybu a dejte do mísy.
- Vymačkejte limetky a zalijte šťávou rybí maso. Nechte marinovat přibližně 15-20 minut, dokud ryba nezměkne.
- Přidejte na drobno nakrájenou cibuli, jalapeňo papričku a prolisovaný česnek. Přidejte sůl a promíchejte.
- Oloupejte a nakrájejte sladký brambor na tenké plátky. Usmažte je dozlatova na pánvi.
- Naaranžujte ceviche na talíře, přidejte avokádo, smažené batáty a posypte nasekaným koriandrem.
- Podávejte okamžitě a užívejte si osvěžující peruánskou lahůdku.




