Naučte se připravit tradiční vietnamskou polévku Pho bo s hovězím masem a nudlemi​ doma! Tento lahodný recept⁤ vám⁢ přinese ⁣autentickou chuť východní kuchyně přímo do vaší kuchyně. Pochoutka plná ⁣aromatických ⁢bylinek, koření ⁢a čerstvých ingrediencí, která⁢ vás zahřeje a dodá energii. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si exotickou chuťovou zkušenost.‌

Suroviny

  • 400g hovězího masa (případně ⁢i ostatní části, jako krk, střeva apod.)
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička kmínu
  • 1⁢ lžička pepře
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 400g‍ rýžových nudlí
  • 1 limetka
  • 2 jalapeňo papričky (volitelné)
  • čerstvá bazalka,‌ koriandr a máta

Postup

1. V⁤ hrnci důkladně omyjte maso a⁣ dejte ⁤ho‍ vařit do ‍2 litrů studené vody.⁢ Přiveďte k‌ varu a nechte vařit na mírném ohni cca 1,5 hodiny.

2. Mezitím oloupejte cibuli ‍a propíchejte ‍ji hřebíčky.⁤ Přidejte do ‍vody ​s ⁢masem společně s koriandrovmi semínky, kmínem, pepřem, solí, rybí omáčkou a olejem. Vařte dalších 30 minut.

3. Mezitím podle návodu na obalu uvařte rýžové nudle. Když jsou⁢ hotové,‍ opláchněte‌ je studenou vodou‍ a nechte‌ odkapat.

4. Měkké maso vyjměte z vývaru a nakrájejte ⁢na tenké ‌plátky. Vrhněte je zpátky ‍do horké⁢ polévky.

5. Vařte až‌ do chvíle, kdy je maso dokonale udělané.

6. Podávejte⁤ s vařenými nudlemi, ‍nakrájenou limetkou, jalapeňo papričkami‍ a čerstvými bylinkami.

7.⁢ Dobrou ​chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *