Naučte se připravit tradiční vietnamskou polévku Pho bo s hovězím masem a nudlemi doma! Tento lahodný recept vám přinese autentickou chuť východní kuchyně přímo do vaší kuchyně. Pochoutka plná aromatických bylinek, koření a čerstvých ingrediencí, která vás zahřeje a dodá energii. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si exotickou chuťovou zkušenost.
Suroviny
- 400g hovězího masa (případně i ostatní části, jako krk, střeva apod.)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička pepře
- 3 lžičky soli
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce oleje
- 400g rýžových nudlí
- 1 limetka
- 2 jalapeňo papričky (volitelné)
- čerstvá bazalka, koriandr a máta
Postup
1. V hrnci důkladně omyjte maso a dejte ho vařit do 2 litrů studené vody. Přiveďte k varu a nechte vařit na mírném ohni cca 1,5 hodiny.
2. Mezitím oloupejte cibuli a propíchejte ji hřebíčky. Přidejte do vody s masem společně s koriandrovmi semínky, kmínem, pepřem, solí, rybí omáčkou a olejem. Vařte dalších 30 minut.
3. Mezitím podle návodu na obalu uvařte rýžové nudle. Když jsou hotové, opláchněte je studenou vodou a nechte odkapat.
4. Měkké maso vyjměte z vývaru a nakrájejte na tenké plátky. Vrhněte je zpátky do horké polévky.
5. Vařte až do chvíle, kdy je maso dokonale udělané.
6. Podávejte s vařenými nudlemi, nakrájenou limetkou, jalapeňo papričkami a čerstvými bylinkami.
7. Dobrou chuť!






