16. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodnou vůní a chutí vietnamské speciality – pho bo, tradiční nudlové polévky s hovězím masem. Naučte se jak připravit tento lahodný pokrm plný exotických ingrediencí i autentických chutí. S receptem na pho bo si připravíte skvělou večeři plnou lahodných chutí a vůní. Sledujte naše jednoduché kroky a užijte si jedinečnou chuť vietnamské kuchyně!
Suroviny
- 300g hovězího masa (řízek)
- 400g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 2 hřebíčky
- 1 skořice
- 3-4 kuličky nového koření
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kůry z pomeranče
- 1 lžička kůry z limetky
- 1 lžička soli
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- Hrst máty a koriandru na ozdobu
Postup
- Na pánev dejte 1 litr vody a přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, hřebíček, skořici, nové koření, koriandr, pomerančovou a limetkovou kůru a sůl. Vařte 30 minut.
- Přidejte na kolečka nakrájené hovězí maso a vařte dalších 30 minut.
- Vypněte plamen a nechte vývar vychladnout.
- Mezitím vařte nudle dle návodu na obalu a opláchněte je studenou vodou.
- Upečte maso v troubě, nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou.
- Do každé mísy dejte porci nudlí, plátky masa a zalijte varem vývaru s dochucovadly.
- Přidejte rybí omáčku a cukr a promíchejte.
- Ozdobte nasekanou mátou a koriandrem.
- Pho bo je hotová k podávání, dobrou chuť!




