16. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Pho bo (vietnamská nudlová polévka s hovězím masem)
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést lahodnou vůní a chutí vietnamské speciality – pho bo, tradiční nudlové polévky s hovězím masem. Naučte se jak připravit tento lahodný pokrm plný exotických ingrediencí i autentických chutí. S receptem na pho bo si připravíte skvělou večeři plnou lahodných chutí a vůní. Sledujte naše jednoduché kroky a užijte si jedinečnou chuť vietnamské kuchyně!

Suroviny

  • 300g hovězího masa (řízek)
  • 400g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 2 hřebíčky
  • 1 skořice
  • 3-4 kuličky nového koření
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kůry z pomeranče
  • 1 lžička kůry z limetky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • Hrst máty a koriandru na ozdobu

Postup

  1. Na pánev dejte 1 litr vody a přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, hřebíček, skořici, nové koření, koriandr, pomerančovou a limetkovou kůru a sůl. Vařte 30 minut.
  2. Přidejte na kolečka nakrájené hovězí maso a vařte dalších 30 minut.
  3. Vypněte plamen a nechte vývar vychladnout.
  4. Mezitím vařte nudle dle návodu na obalu a opláchněte je studenou vodou.
  5. Upečte maso v troubě, nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou.
  6. Do každé mísy dejte porci nudlí, plátky masa a zalijte varem vývaru s dochucovadly.
  7. Přidejte rybí omáčku a cukr a promíchejte.
  8. Ozdobte nasekanou mátou a koriandrem.
  9. Pho bo je hotová k podávání, dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *