27. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit tradiční vietnamskou hovězí polévku Pho bo doma! Tento recept vás provede krok za krokem přípravou lahodného a aromatického pokrmu plného exotických chutí a vůní. Pojďte objevit tajemství vietnamské kuchyně s námi!
Suroviny
- 200g hovězího masa (řízek nebo roštěný)
- 200g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 lžička kmínu
- 2 lžičky koření na pho
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 limeta
- Šalotka, koriandr a čili podle chuti
Postup
- Na suché pánvi opečeme cibuli, hřebíček, kmín a koření na pho, dokud nezačnou vůně vylézat.
- Poté zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Přidáme cukr, rybí omáčku a sójovou omáčku.
- Maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme do polévky, necháme vařit do změkčení.
- Separátně uvaříme nudle dle návodu na obalu.
- Hotové nudle dáme do misky a zalijeme horkou polévkou s masem.
- Ozdobíme nakrájenou limetou, šalotkou, koriandrem a čilim.




