Užijte si dokonale grilovanou picanhu, tradiční brazilský steak, který v sobě ukrývá skvělou chuť a šťavnatost. V našem receptu najdete jednoduchý postup, jak picanhu připravit přímo na grilu spolu s aromatickou kukuřicí. Skvělý tip na letní grilování s přáteli nebo rodinou. Nenechte si ujít tento chutný recept, který oslní každého milovníka masa!
Suroviny
- 1 kg picanha (brazilský hovězí steak)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mořské soli
- 1 lžička černého pepře
- 2 celé kukuřice na klasu
- Máslo
- Čerstvá petržel nebo jiné bylinky pro ozdobu
Postup
- Předehřejte gril na střední až vysokou teplotu.
- Picanhu očistěte a osušte papírovými ručníky.
- Maso potřete olivovým olejem a rovnoměrně osolte a opepřete.
- Položte maso na gril tukem dolů a grilujte přibližně 5 minut, dokud se tuk nerozpustí a kůže nezačne křupat.
- Otočte maso a grilujte dalších 5-7 minut pro středně propečený stupeň, nebo dle vašich preferencí.
- Během grilování picanhy, očistěte kukuřici a zabalte ji do hliníkové folie s kouskem másla.
- Grilujte kukuřici na grilu zhruba 10-15 minut, čas od času ji otočte, aby se rovnoměrně ugrilovala ze všech stran.
- Po upečení maso nechejte 5 minut odpočívat pod alobalovou folií.
- Pokrájejte picanhu proti vláknům na tenké plátky.
- Servírujte picanhu s kukuřicí a posypte čerstvými bylinkami.




