24. 8. 2025
Autor: Martin Roubec
Pikantní batáty s garam masala
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní batáty s garam masala: Užijte si tuto jednoduchou a zdravou recepci plnou chutí! Batáty, ochucené směsí koření garam masala a dalšími aromatickými kořeními, představují skvělou přílohu nebo hlavní chod. Vhodné pro vegetariány a milovníky pikantních chutí. Krok za krokem vám ukážeme, jak připravit tyto lahodné batáty, které si zamilujete. Recept je jednoduchý, rychlý a perfektní na jakoukoli příležitost. Vyzkoušejte náš recept na pikantní batáty s garam masala a překvapte své blízké originálním jídlem!

Suroviny

  • 2 velké batáty, oloupané a nakrájené na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky garam masala koření
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kumínu
  • Špetka chilli prášku (nebo podle chuti)
  • 1/2 lžičky soli
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvý koriandr pro ozdobu (nepovinné)
  • Jogurt nebo čerstvá limetka pro podávání (nepovinné)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů C.
  2. V míse smíchejte nakrájené batáty s olivovým olejem, garam masala kořením, koriandrem, kumínem, chilli práškem, solí a pepřem.
  3. Důkladně promíchejte, aby byly batáty rovnoměrně ochucené.
  4. Přeneste batáty na plech vyložený pečicím papírem a rozložte do jedné vrstvy.
  5. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut nebo dokud nejsou batáty měkké a na okrajích zlatohnědé.
  6. Občas batáty promíchejte, aby se rovnoměrně pekly a nehořely.
  7. Po dopečení batáty vyjměte z trouby. Mohou být podávané teplé s čerstvými listy koriandru a kapkou jogurtu nebo čerstvou limetkou pro osvěžující chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *