22. 10. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Objavte chuť Asie s tímto kouzelným receptem na pikantní krevetovou kari polévku! Tato vydatná a aromatická polévka spojuje křehké krevety s bohatou směsí koření, kokosovým mlékem a čerstvými bylinkami. Ideální pro zahřátí v chladném počasí nebo jako exotický začátek vaší večeře. Připravte si zdravou a rychlou pochoutku, která osvěží vaše chuťové buňky a získáte plnou porci chutí s každou lžící. Podívejte se na recept a uvařte si pikantní krevetovou kari polévku ještě dnes!
Suroviny
- 200 g krevet, oloupaných a vyčištěných
- 1 lžíce oleje
- 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cm čerstvého zázvoru, nasekaného
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička chilli vloček (podle chuti)
- Šťáva z 1 limety
- Sůl a čerstvě mletý pepř (podle chuti)
- Čerstvý koriandr pro ozdobu
Postup
- Na středně silném ohni rozehřejte olej v hluboké pánvi nebo hrnci.
- Přidejte cibuli, česnek, zázvor a červenou papriku. Restujte do změknutí a lehkého zlatavého zbarvení, asi 5 minut.
- Přidejte červenou kari pastu a chilli vločky. Promíchejte a chvilku smažte, aby se uvolnily aroma.
- Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte jemně vařit asi 10 minut.
- Přidejte krevety a vařte další 3-5 minut, nebo dokud krevety nebudou růžové a plně uvařené.
- Ochuťte polévku šťávou z limety, solí a pepřem.
- Polévku servírujte posypanou čerstvým koriandrem.




