22. 10. 2025
Autor: Martin Roubec
Pikantní krevetová kari polévka
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chuť Asie s tímto kouzelným receptem na pikantní krevetovou kari polévku! Tato vydatná a aromatická polévka spojuje křehké krevety s bohatou směsí koření, kokosovým mlékem a čerstvými bylinkami. Ideální pro zahřátí v chladném počasí nebo jako exotický začátek vaší večeře. Připravte si zdravou a rychlou pochoutku, která osvěží vaše chuťové buňky a získáte plnou porci chutí s každou lžící. Podívejte se na recept a uvařte si pikantní krevetovou kari polévku ještě dnes!

Suroviny

  • 200 g krevet, oloupaných a vyčištěných
  • 1 lžíce oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cm čerstvého zázvoru, nasekaného
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička chilli vloček (podle chuti)
  • Šťáva z 1 limety
  • Sůl a čerstvě mletý pepř (podle chuti)
  • Čerstvý koriandr pro ozdobu

Postup

  • Na středně silném ohni rozehřejte olej v hluboké pánvi nebo hrnci.
  • Přidejte cibuli, česnek, zázvor a červenou papriku. Restujte do změknutí a lehkého zlatavého zbarvení, asi 5 minut.
  • Přidejte červenou kari pastu a chilli vločky. Promíchejte a chvilku smažte, aby se uvolnily aroma.
  • Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte jemně vařit asi 10 minut.
  • Přidejte krevety a vařte další 3-5 minut, nebo dokud krevety nebudou růžové a plně uvařené.
  • Ochuťte polévku šťávou z limety, solí a pepřem.
  • Polévku servírujte posypanou čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *