17. 12. 2025
Autor: Martin Roubec
Pikantní krevety s mangem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné Pikantní ⁤krevety s mangem, exotický pokrm, který zaujme každého​ milovníka kuchyně. ‍Tento ⁢jednoduchý ‍recept kombinuje ⁢sladkost zralého manga ⁤s​ pikantním nádechem čerstvých krevet⁤ a ‍aromatických koření. ⁢Ideální volba pro rychlou večeři⁢ nebo pestrý oběd, který potěší svou svěžestí ⁤a bohatými chutěmi. Nechte se inspirovat naším podrobným návodem‍ a připravte si ‌tento ​gurmánský ‍zážitek ‌doma!‌

Suroviny

  • 450 ​g​ krevet, oloupaných a zbavených střívka
  • 1 zralé mango,⁣ oloupané, ⁢nakrájené ⁢na⁣ kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená​ na tenké proužky
  • 2 jarní ​cibulky, nakrájené na tenké kroužky
  • 1 čerstvý červený ⁢chilli, jemně nakrájený
  • 2 ‍stroužky‍ česneku, rozdrcené
  • Šťáva z ⁤1 limetky
  • 2 lžíce rybí‍ omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2⁢ lžíce oleje na⁤ smažení⁣ (nejlépe arašídový)
  • Čerstvý koriandr nebo bazalka na ‌ozdobu

Postup

  1. V ‌malé‍ misce smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku a ⁢hnědý cukr, ‍dokud ⁢se ⁣cukr úplně nerozpustí. Tuto směs odložte.
  2. V hlubší pánvi rozehřejte⁢ olej ‍na střední až vysoké⁣ teplotě. Přidejte krevety a smažte je​ asi 2-3 minuty,⁤ než začnou měnit barvu.
  3. Přidejte česnek a ‌chilli. Smažte další 1​ minutu, aby se ​uvolnily ​aroma.
  4. Přidejte ‍papriku a‌ mango a restujte ​společně asi ⁣2 minuty, přičemž občas zamíchejte.
  5. Přilijte připravenou směs ‍z limetkové šťávy⁣ a nechejte vařit další 1-2‌ minuty, dokud vše ⁣není ⁣dobře‌ prohřáté ‍a krevety nejsou plně uvařené.
  6. Na závěr přidejte jarní⁣ cibulky⁣ a promíchejte.
  7. Přeneste na talíře a ozdobte⁣ čerstvým koriandrem nebo bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *