Baví vás indická kuchyně? Vyzkoušejte pikantní recept na kuřecí korma s hráškem! Tato lahodná a kořeněná směs omáčky se zvýrazňuje o jemné hráškové kuličky, které dodají pokrmu svěží chuť. Získejte inspiraci z Indie a uvařte si skvělou večeři plnou exotických chutí!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa na kostce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 200 g hrášku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme ho dozlatova.
- Vejdejme papriku nakrájenou na proužky a nechejme ji zjemnit.
- Přisypeme mletou papriku, kmín, kurkumu, sůl a pepř. Dobře promícháme.
- Přidáme hrášek a necháme provařit, dokud není kuřecí maso měkké a hrášek hotový.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem.




