7. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si exotickou chuť s pikantními kuřecími satay a lahodnou arašídovou omáčkou. Tento recept je skvělým způsobem, jak okořenit vaši kuchyni a potěšit své chuťové pohárky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 500g kuřecích prsních řízků
- 80ml sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 2 stroužky česneku (mačkaného)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř
- 100g arašídového másla
- 50ml kokosového mléka
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce cukru
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Ve vhodné misce smícháme sójovou omáčku, med, nastrouhaný zázvor, mačkaný česnek, kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř.
- Kuřecí prsní řízky nakrájíme na menší kousky a smícháme je s marinádou. Necháme minimálně hodinu odležet v lednici.
- Mezitím si připravíme omáčku. Ve vodní lázni rozehřejeme arašídové máslo, kokosové mléko, limetkovou šťávu a cukr. Mícháme, dokud se vše dobře nespojí.
- Nasadíme kuřecí kousky na ražničky a grilujeme je z obou stran dozlatova.
- Smažíme na grilu lehce na omáčce a podáváme s arašídovou omáčkou na straně.
- Podáváme s rýží nebo čerstvou zeleninou.




