23. 11. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodnou Pikantní masala s kuřecím masem podle našeho jednoduchého receptu. Chutný mix koření, čerstvé zeleniny a kvalitního kuřecího masa vás zavede přímo do srdce Indie. Tento tradiční pokrm je perfektní pro každého milovníka pikantních chutí. Navštivte náš web a objevte krok za krokem, jak na to, abyste si mohli vychutnat autentickou masalu přímo u vás doma. Přidejte do svého kulinářského repertoáru tento skvělý recept a zpříjemněte si večeře plné vůní a chutí.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička garam masala
- 1 lžička chilli prášku
- 200 ml kokosového mléka
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr pro ozdobu
Postup
- Zahřejte olej v hluboké pánvi na středně silném ohni.
- Přidejte nakrájenou cibuli a smažte do zlatova, přibližně 3-4 minuty. Následně přidejte česnek a zázvor a smažte dalších 30 sekund.
- Přidejte kurkumu, papriku, garam masala a chilli prášek. Promíchejte a nechte vařit asi 1 minutu, aby se uvolnily aroma koření.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a za občasného promíchání smažte, dokud kuře nebude po všech stranách opečené.
- Přidejte konzervovaná rajčata, rajčatový protlak a kokosové mléko. Dobře promíchejte, povraťte teplotu na mírnou a vařte 15-20 minut, nebo dokud kuře není úplně uvařené a omáčka se nezačne redukovat.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s čerstvým koriandrem a volitelně s rýží nebo naan chlebem.




