19. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou pikantní rajčatovou polévku s fazolkami, která zahřeje vaše chuťové buňky. Tato jednoduchá a chutná polévka je skvělá volba pro chladné dny a zasytí vás na dlouhou dobu. Připravte si ji doma a dopřejte si kulinářský zážitek plný lahodných chutí!
Suroviny:
- 500g rajčat
- 400g fazolky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kari
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup:
- Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na drobné kousky.
- Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčata, fazolky, papriku, kari, kmín, cukr, sůl a pepř. Promíchejte a vařte asi 15 minut.
- Pokud je polévka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle chuti můžete přidat více koření nebo soli a pepře.
- Po uvaření zdobte polévku nasekanou petrželí a podávejte horkou.




