13. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na pikantní veganské chilli sin carne plné lahodných fazolí, zeleniny a koření. Tento chuťově bohatý pokrm je skvělou alternativou k tradičnímu chilli con carne a jistě si ho zamilujete! S nízkým obsahem tuku a bez masa je to dokonalá volba pro vegetariány a vegany. Nenechte si tento výborný veganský pokrm ujít a připravte si ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 400g rajčat z plechovky
- 400g fazolí (např. černé fazole nebo fazole pinto)
- 1 plechovka kukuřice
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička čili prášku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli, stroužky česneku a papriky.
- Přidejte mletou papriku, kmín a čili prášek a krátce restujte, dokud se nezačnou vypouštět aroma koření.
- Přidejte rajčata z plechovky, fazole a kukuřici. Dobře promíchejte a nechte vařit asi 15 minut.
- Pokud je chili příliš husté, přidejte trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti.
- Po uvaření můžete chilli servírovat s rýží nebo nachos čipy a posypat čerstvou nasekanou petrželkou.




