Vyzkoušejte domácí ⁤pečení ‍klasické italské pizzy ⁤Margherita‌ s jednoduchými⁢ surovinami ⁤jako rajčatový základ, mozzarella a bazalka. ⁣S naším receptem si ‌snadno ⁣připravíte lahodnou a křupavou pizzu přímo z ⁢vlastní trouby. Bon appétit!⁢

Suroviny

  • 500 g ​hladké ​mouky
  • 1 ‍lžička ⁢soli
  • 1 lžička cukru
  • 25 g‍ droždí
  • 300 ml vlažné ⁣vody
  • 4 lžíce⁤ olivového oleje
  • 400 g rajčat
  • 250 g mozzarelly
  • čerstvý bazalkový list
  • sůl a pepř

Postup

  1. Ve‌ velké míse smíchejte ⁤mouku, sůl a ​cukr.
  2. Droždí ⁤rozetřete v ‌malém množství vody a přidejte do misky s moukou.
  3. Přilijte zbytek vody‌ a ‍2 lžíce olivového oleje a hněťte těsto, dokud ‍není hladké a pružné.
  4. Nechejte⁣ těsto kynout⁤ na ​teplém místě ⁣asi hodinu,​ dokud zdvojnásobí svůj objem.
  5. Rajčata nastrouhejte na tenká kolečka a mozzarellu nakrájejte‍ na plátky.
  6. Těsto rozválejte ⁤na plech, potřete zbylým olivovým olejem ⁤a přidejte rajčata a mozzarellu.
  7. Opepřete, osolte a posypte nasekaným bazalkem.
  8. Pečte v předehřáté troubě na⁣ 200 °C asi 20 minut, ​dokud není pizza zlatavá.
  9. Po vychladnutí můžete posypat ‍dalším bazalkovým listem a servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *