Vyzkoušejte domácí pečení klasické italské pizzy Margherita s jednoduchými surovinami jako rajčatový základ, mozzarella a bazalka. S naším receptem si snadno připravíte lahodnou a křupavou pizzu přímo z vlastní trouby. Bon appétit!
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 25 g droždí
- 300 ml vlažné vody
- 4 lžíce olivového oleje
- 400 g rajčat
- 250 g mozzarelly
- čerstvý bazalkový list
- sůl a pepř
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a cukr.
- Droždí rozetřete v malém množství vody a přidejte do misky s moukou.
- Přilijte zbytek vody a 2 lžíce olivového oleje a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné.
- Nechejte těsto kynout na teplém místě asi hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Rajčata nastrouhejte na tenká kolečka a mozzarellu nakrájejte na plátky.
- Těsto rozválejte na plech, potřete zbylým olivovým olejem a přidejte rajčata a mozzarellu.
- Opepřete, osolte a posypte nasekaným bazalkem.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud není pizza zlatavá.
- Po vychladnutí můžete posypat dalším bazalkovým listem a servírovat.




