Vyzkoušejte tento recept na domácí pečivo s klasickou pizzou Margherita. Jednoduchý a chutný recept, který si zamilujete! Svoji vlastní italskou kuchyni si připravíte snadno a rychle. Hledáte recept na Margheritu? Máme pro vás ten pravý!
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 7 g sušeného droždí
- 300 ml teplé vody
- 3 lžíce olivového oleje
- 400 g rajčat
- 200 g mozzarelly
- čerstvý bazalka
- sůl, pepř
Postup
- Do mísy smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí.
- Přilijte teplou vodu a olej a zpracujte těsto.
- Těsto nechte kynout až zdvojnásobí objem.
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky a mozzarellu na kostičky.
- Těsto rozválejte na plech, potřete rajčaty a mozzarellou.
- Ochutnejte solí, pepřem a posypte nasekanou bazalkou.
- Pizzu pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.




