Nechte se inspirovat receptem na domácí přípravu klasické pizzy Margherita a stvořte si lahodné italské jídlo přímo ve vaší kuchyni. Sledujte jednoduchý postup a užijte si skvělou chuť čerstvých rajčat, bylinky a třpytivé mozzarelly na křupavém těstě. Buďte šéfkuchařem ve svém vlastním pizza baru!
Suroviny:
- 250g hladké mouky
- 150ml teplé vody
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 3 lžíce olivového oleje
- 200g cherry rajčat
- 200g mozzarelly
- čerstvý bazalka
Postup:
- V misce smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl.
- Přilijte teplou vodu a olej a vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte kynout alespoň hodinu.
- Rozválejte těsto na plech a předpécte ho ve vyhřáté troubě na 200°C asi 5 minut.
- Potřete těsto rajčatovým džemem a rozložte na něj cherry rajčata a mozzarellu nakrájenou na plátky.
- Pizza dejte zpět do trouby a dopečte dozlatova.
- Po upečení posypte pokrájeným bazalkou a podávejte.




