4. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si klasickou italskou lahůdku s receptem na domácí Pizza Margherita s čerstvou bazalkou a lahodnou mozzarellou. Naučte se, jak jednoduše připravit tu nejlepší pizzu přímo z pohodlí vaší kuchyně. Buďte mistři v italské kuchyni a pořádně si pochutnejte!
Suroviny
- 500g pizzového těsta
- 200g mozzarelly
- 4 rajčata
- 1 balení čerstvé bazalky
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky.
- Natrhjte čerstvou bazalku na menší kousky.
- Předklopte pizzové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Na těsto položte plátky rajčat a mozzarellu.
- Pizza může být ochucena olivovým olejem, soli a pepřem podle chuti.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
- Před podáváním posypte čerstvě nasekanou bazalkou.




