Vyzkoušejte domácí recept na lahodnou Pizza Margherita s čerstvým bazalkovým pestem. Tato klasická italská pizza je skvělou volbou pro milovníky jednoduchých a chutných pokrmů. S čerstvým rajčatovým základem, kvalitní mozzarellou a voňavým bazalkovým pestem si jistě získá srdce každého gurmána. Nenechte si ujít tento jedinečný gastronomický zážitek!
Suroviny
- 500g pizzy těsta
- 200g mozzarelly
- 4 rajčata
- Čerstvý bazalkový pesto
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Rozrolujte pizzové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Na těsto nasypte na plátky nakrájená rajčata a mozzarellu.
- Podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Pečte v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut, dokud těsto není zlatavé a sýr rozpuštěný.
- Po upečení na pizzu nakapejte čerstvým bazalkovým pestem a ještě horkou podávejte.




