14. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentickou italskou lahůdku s receptem na klasickou Pizza Margherita z Itálie. S jednoduchými surovinami jako rajčatový základ, čerstvá mozzarella a bazalka, si můžete snadno připravit lahodnou a aromatickou pizzu, která se stane oblíbenou ve vaší kuchyni. Sledujte náš návod a dopřejte si pravou italskou chuť!
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 200 ml vlažné vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 7 g suchého droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g rajčatové omáčky
- 200 g mozzarelly
- čerstvý bazalkový list
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte ve větší míse mouku, sůl, cukr a suché droždí.
- Postupně přilijte vodu a olivový olej a ručně těsto hněťte asi 10 minut, dokud není hladké a pružné.
- Těsto nechte vykynout alespoň 1 hodinu zakryté utěrkou na teplém místě.
- Rozválejte těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
- Přidejte na kousky nakrájenou mozzarellu a okapanou a osušenou zelenou bazalku.
- Pizza pečte v předehřáté troubě na 220 °C asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé.
- Hotovou pizzu můžete posypat čerstvě mletým pepřem a solí a podávat.




