14. 11. 2025
Autor: Eva Komárková
Pizza Margherita z Itálie
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si autentickou italskou ‍lahůdku s receptem na klasickou Pizza Margherita z Itálie. ‌S jednoduchými ⁢surovinami jako ⁣rajčatový základ, čerstvá mozzarella a​ bazalka, si můžete snadno připravit⁣ lahodnou a‍ aromatickou‍ pizzu, která se stane​ oblíbenou ve vaší kuchyni. Sledujte náš návod a dopřejte si pravou italskou chuť!⁣

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 200 ‍ml⁤ vlažné‍ vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička⁤ cukru
  • 7 g‍ suchého⁤ droždí
  • 2 lžíce olivového‌ oleje
  • 200 ⁣g rajčatové‍ omáčky
  • 200 g mozzarelly
  • čerstvý bazalkový list
  • sůl⁤ a⁤ pepř⁢ podle chuti

Postup

  1. Smíchejte ve větší míse mouku,⁢ sůl, cukr a suché ⁣droždí.
  2. Postupně přilijte vodu a ⁢olivový olej ⁤a ručně těsto⁤ hněťte asi 10 minut, dokud ‍není hladké⁣ a pružné.
  3. Těsto nechte vykynout alespoň ‌1 hodinu zakryté ‍utěrkou na teplém místě.
  4. Rozválejte těsto na plech ⁣vyložený⁤ pečicím ​papírem.
  5. Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
  6. Přidejte ⁢na kousky nakrájenou‍ mozzarellu a okapanou a osušenou ​zelenou bazalku.
  7. Pizza pečte v předehřáté troubě na 220 °C asi 15-20 minut, ‌dokud není těsto zlatavé.
  8. Hotovou pizzu ⁤můžete posypat čerstvě​ mletým pepřem ⁢a ⁢solí a podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *