27. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou pizzaiolu se smaženými brambory, která vám na talíři přinese dokonalou kombinaci italských chutí. Tento pokrm bude skvělou volbou pro milovníky sýra, rajčat a bylinek. Vyzkoušejte a nechte se unést tímto lahodným spojením chutí!
Suroviny
- 4 větší brambory
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 200g smažených plecích
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na pánvi dozlatova.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájená rajčata a necháme dusit do změknutí, přidáme oregano, bazalku, sůl a pepř podle chuti.
- Na omáčku položíme upečené brambory, posypeme smaženými plecí, podáváme horké.




