6. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Plněná arabská paprika
zdroj: Recepty 24/7

Plněná arabská paprika – exotická chuťová bomba plná arabských koření a čerstvých bylinek. Výborný veganský pokrm, který potěší vaše chuťové buňky i žaludek. Připravte si ho k večeři nebo jako lahodný příspěvek na váš stůl. S naším jednoduchým receptem se stanete mistrem orientální kuchyně!

Suroviny

  • 4 kusy velké arabské papriky
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sůl
  • ½ lžičky mletého červeného pepře
  • 400 g loupaných rajčat z konzervy
  • 150 g dlouhozrnné rýže
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • Čerstvá petrželová nať na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme papriky. Omyjeme je, odstraníme stonky a vydlabeme semínka. Papriky dáme na stranu.
  2. Na pánvi zahřejeme olivový olej. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Smažíme, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
  3. Přidáme mleté hovězí maso a opékáme, dokud nezbělá. Přidáme kmín, koriandr, sůl a mletý červený pepř. Promícháme a chvíli necháme dusit.
  4. Přidáme loupaná rajčata z konzervy a rozmělníme je vidličkou nebo mixérem. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut, aby se zesílil základ náplně.
  5. Mezitím si připravíme rýži. V hrnci dáme přivést kuřecí vývar k varu. Přidáme rýži a vaříme podle návodu na obalu, nejčastěji asi 15-20 minut, dokud není rýže uvařená.
  6. Papriky naplníme připravenou masovou směsí a zavřeme vršky paprik. Papriky uložíme kolmo do zapékací mísy nebo hlubšího pekáčku.
  7. Papriky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 30-40 minut, dokud nezměknou a nezarumějí.
  8. Servírujeme papriky posypané čerstvě nasekanou petrželovou natí. Můžeme podávat s rýží a zakysanou smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *