22. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová
Plněné arolky s jehněčím mletím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na plněné arolky s jehněčím mletím! Tato lahodná pokrm je skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně. S jemně mletým jehněčím masem a šťavnatou nádivkou ze zeleniny a bylinek budou tyto arolky jistě oslnit vaše chuťové buňky. S naším receptem budete schopni připravit tento lahodný pokrm snadno a rychle, takže si ho můžete vychutnat kdykoliv. Navštivte náš web a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 8 arolků
  • 250 g jehněčího mletí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme jehněčí mletí a necháme zatáhnout.
  3. Přisolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a kmín. Dobře promícháme.
  4. Arolky rozřízneme po délce a naplníme směsí z pánve.
  5. Větší množství oleje rozpálíme arolky osmažíme, dokud nejsou z obou stran zlatavé.
  6. Podáváme například s bramborovou kaší nebo s pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *