18. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na plněné pampelišky s masem. Měkké a šťavnaté masové plnění ve spojení s křupavými pampeliškovými lístky vytvoří jedinečnou kombinaci chutí. Ideální pokrm pro milovníky tradiční domácí kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si toto lahodné jídlo snadno doma.
Suroviny
- 12 pampelišek
- 300 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- stroužek chleba namočený v mléce
- sůl, pepř, mletá paprika
- olej na smažení
Postup
- Plněné pampelišky jsou skvělým jarním jídlem! Nejprve si připravíme nádivku z masa. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Smícháme je s mletým masem, namočeným chlebem, rozšlehaným vejcem a kořením podle chuti.
- Pampelišky očistíme a necháme je oschnout. Poté do každé pampelišky vložíme trochu připravené nádivky. Můžeme je zkusit uzavřít a trochu zhladit rukou.
- Připravené pampelišky opatrně osmažíme na pánvi s horkým olejem z obou stran dozlatova.
- Hotové plněné pampelišky podáváme teplé s bramborami nebo chlebem. Dobrou chuť!




