15. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné plněné papriky se zakysanou smetanou, které tajemně spojují kontrastní chutě. Tento recept je jednoduchý a dokonale vyvážený, ideální pro každodenní nebo slavnostní příležitosti. Podávejte s dobroty ze salátu a uvidíte, že tuto lahůdku si zamilujete i vaši hosté!
Suroviny
- 6 ks žlutých paprik
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obojího)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 ks vejce
- 200 g uzeného masa (např. šunka nebo špek)
- 200 ml zakysané smetany
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte mleté maso a za stálého míchání osmahněte dozlatova.
- V misce smíchejte smažené maso s vejcem, kořením a nasekaným uzeným masem.
- Pořádně promíchejte a směsí naplňte očištěné papriky.
- Pokapejte je trochou oleje a dejte do zapečené trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
- Pečte asi 30-40 minut, dokud papriky nezměknou.
- Podávejte s zakysanou smetanou, kterou můžete dochutit solí a pepřem.




