7. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová
Plněné papriky z Iráku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční irácký recept na plněné papriky, plněné směsí mletého masa, rýže a aromatických koření. Tato lahodná a sytá jídlo je skvělou volbou pro večeři nebo rodinnou oslavu. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si jedinečnou chuť Iráku doma.

Suroviny

  • 6 velkých žlutých paprik
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst nasekané petržele
  • 1 hrst nasekané máty
  • 1 hrst nasekané koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250g rýže
  • 30g másla
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička kmínu

Postup

  1. Papriky omyjte a vydlabejte jim semínka.
  2. Změťte mleté maso s najemno nasekanou cibulí, česnekem, petrželí, máto a koriandrem. Přidejte sůl a pepř a vše dobře promíchejte.
  3. Napěchujte papriky masovou směsí a zatlačte ji dovnitř, aby byly plné.
  4. Na sporáku rozehřejte máslo a osmahněte v něm rýži a kmín, dokud nezačne vonět.
  5. Přidejte nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Promíchejte a nechte chvíli dusit.
  6. Přidejte plněné papriky do hrnce s obsahem a přilijte vodu tak, aby papriky byly z poloviny ponořené.
  7. Poduste papriky pod pokličkou asi 45 minut, nebo dokud rýže není uvařená a maso dobře propečené.

Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *