Vyzkoušejte recept na plněný baklazán s masem, který potěší vaše chuťové buňky. Tento lahodný pokrm je skvělou volbou pro všechny milovníky aubergínů a masa. Nechte se inspirovat a vytvořte si skvělou večeři plnou chutí a vůní. S naším receptem na plněný baklazán s masem zaručeně uspějete!
Suroviny
- 1 větší baklazán
- 250g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- sůl, pepř, olej
- kmín, majoránka, petrželka
Postup
- Nejprve si připravíme baklazán. Nakrájíme jej na poloviny a vydlabeme střed tak, abychom vytvořili nálevku pro masovou směs.
- Mleté maso osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku a rajče a restujeme do měkka. Dochutíme majoránkou, kmínem a nasekanou petrželkou.
- Tuto směsí naplníme vydlabané baklažány a dáme péct do trouby na 180°C cca 30 minut, dokud není baklazán měkký.
- Podáváme například s rýží nebo bramborem a zakápneme jogurtem či kečupem. Dobrou chuť!




