Vyzkoušejte recept na plněný baklazán s masem, který potěší vaše chuťové buňky. Tento​ lahodný pokrm je skvělou volbou⁤ pro všechny milovníky aubergínů a masa.‌ Nechte‍ se inspirovat a vytvořte si⁢ skvělou večeři plnou chutí a vůní. S ⁢naším receptem na plněný baklazán s masem zaručeně uspějete!

Suroviny

  • 1 větší baklazán
  • 250g mletého masa (hovězí, vepřové⁢ nebo kuřecí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • sůl, pepř, olej
  • kmín, majoránka, petrželka

Postup

  1. Nejprve si připravíme baklazán. Nakrájíme jej na poloviny a ⁤vydlabeme střed⁣ tak, abychom ‌vytvořili nálevku pro masovou směs.
  2. Mleté maso osolíme, ‌opepříme a osmažíme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidáme nakrájenou papriku a rajče a restujeme do měkka. Dochutíme majoránkou, kmínem a nasekanou petrželkou.
  4. Tuto směsí ⁤naplníme vydlabané baklažány a dáme péct do trouby na 180°C cca 30 minut, dokud není baklazán měkký.
  5. Podáváme například s ‍rýží nebo bramborem a zakápneme jogurtem či kečupem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *