Užijte si kulinářský zážitek s plněným zeleninovým dortem s jehněčím, který spojuje lahodnou kombinaci zeleniny a jemného jehněčího masa. Nenechte si ujít tuto lahůdku, která vaše chuťové buňky okouzlí svou bohatou chutí a elegantní prezentací. Snažíte se o něco nového a originálního na váš slavnostní stůl? Tento recept je pro vás to pravé!
Suroviny
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 mrkve
- 200g červené čočky
- 400g rajčatové omáčky
- 200g těstovin
- 100g strouhaného sýra
- sůl, pepř, koření dle chuti
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nasekanou cibuli, česnek, papriku a na kolečka nakrájené mrkve.
- Přidáme mleté jehněčí maso a za stálého míchání smažíme, dokud maso zbude hnědé.
- Přidáme čočku a zalijeme rajčatovou omáčkou. Osolíme, opepříme a přidáme libovolné koření dle chuti.
- Vše vaříme do měkka do chvíle, kdy je čočka uvařená.
- Separátně uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- Ve formě střídavě vrstvíme těstoviny a masovou směs, přičemž poslední vrstvou by měly být těstoviny.
- Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C po dobu 20-30 minut, dokud sýr neztuhne.




