29. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Udělejte si lahodné a zdravé pohankové karbanátky s čerstvou mrkví. Tento jednoduchý recept je skvělou alternativou k tradičním smaženým pokrmům a přinese do vaší kuchyně nový zážitek. Nechte se okouzlit kombinací chutí a užijte si tuto lahůdku plnou vlákniny a vitamínů.
Suroviny:
- 1 šálek vařené pohanky
- 2 středně velké mrkve, nastrouhané
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- V míse smíchejte vařenou pohanku, nastrouhanou mrkev, nasekaný česnek, vejce, strouhanku, kmín, sůl a pepř.
- Směs důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Z hmoty tvarujte malé karbanátky podle libovolného tvaru.
- Na pánvi rozehřejte olej a karbanátky smažte z obou stran dozlatova.
- Hotové karbanátky osušte na papírové utěrce a podávejte s oblíbenou omáčkou nebo třeba s čerstvou zeleninovou salátem.




