18. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Polévka z batátů a červené čočky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou a zdravou polévku z batátů a červené čočky! Tento recept je plný chutí a živin, které posílí váš imunitní systém a zahřejí vaše tělo. Sledujte náš jednoduchý postup a užijte si tuto lahodnou polévku jako hlavní chod nebo jako svačinu. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné!

Suroviny

  • 2 středně velké batáty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 l. zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte batáty na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte do pánve nakrájené batáty a nechte chvíli restovat.
  4. Přidejte koření (kmín, koriandr, kurkuma) a promíchejte.
  5. Přilijte zeleninový vývar, přidejte červenou čočku a nechte vařit asi 20-25 minut, dokud není batát měkký.
  6. Po vaření polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci. Případně přidejte vodu, pokud je příliš hustá.
  7. Ochutnejte solí a pepřem a podle potřeby dochuťte.
  8. Podávejte teplou s plátkem citronu nebo nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *