13. 10. 2025
Autor: Roman Žák
Pommes Anna pečené v troubě
zdroj: Recepty 24/7

Pommes Anna je francouzské pečené brambory připravované v troubě. Tento křupavý a lahodný pokrm je ideální jako příloha nebo hlavní jídlo. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit Pommes Anna doma!

Suroviny

  • 4 středně velké brambory
  • 100 g másla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky.
  2. Rozpusťte máslo a potřete jím dno a stěny pekáče.
  3. Ve vrstvách pokládejte bramborové plátky do pekáče, každou vrstvu osolte a opepřete.
  4. Pokryjte pekáč a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 1 hodiny.
  5. Po upečení vyndejte víko, zvýšte teplotu na 200 °C a pečte dalších 15 minut, dokud brambory nezezlátne.
  6. Vytáhněte pekáč z trouby a nechte trochu vychladnout.
  7. Pommes Anna opatrně přeložte na talíř a podávejte teplé jako přílohu k masu nebo zeleninovému pokrmu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *