13. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte klasický recept na Pražskou šneci s bramborem, který se stal oblíbeným jídlem po celém světě. Křupavá a chutná řízek smažený v houskové strouhance je perfektně doplněná křenovou omáčkou a přílohou z restovaných brambor. Dejte si kousek Prahy na talíři a pochutnejte si na této lahůdce!
Suroviny
- 4 plátky vepřového masa
- 4 brambory
- 2 vejce
- mouka
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup
- Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a osolte.
- Vejce rozklepněte do misky a osolte a opepřete.
- Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme obě strany.
- Maso obalíme nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec v strouhance.
- Brambory opékáme na pánvi s olejem, dokud nezezltnou a nezměknou.
- Maso smažíme na pánvi s olejem z obou stran dozlatova.
- Hotové maso přeneseme na talíř a podáváme s osmaženými brambory.




