13. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Pražská řízek s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte klasický recept na Pražskou šneci ⁢s bramborem, který se ‌stal oblíbeným jídlem po celém ⁤světě.⁣ Křupavá a‌ chutná řízek smažený v houskové strouhance ​je perfektně‌ doplněná křenovou omáčkou a přílohou z‌ restovaných brambor. Dejte si ​kousek Prahy na talíři ​a pochutnejte⁤ si na této lahůdce!⁤

Suroviny

  • 4 plátky vepřového masa
  • 4 brambory
  • 2 vejce
  • mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Brambory‍ oloupejte, nakrájejte⁣ na plátky a osolte.
  2. Vejce rozklepněte do misky a osolte a opepřete.
  3. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme ⁢obě strany.
  4. Maso obalíme nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec v⁤ strouhance.
  5. Brambory opékáme na pánvi s olejem, ‌dokud​ nezezltnou a nezměknou.
  6. Maso ​smažíme na pánvi ‍s olejem z obou stran dozlatova.
  7. Hotové‍ maso přeneseme na talíř‍ a podáváme s⁣ osmaženými ⁤brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *