20. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Zažijte tradiční argentinskou grilovací zkušenost s klasickým asadem! Podívejte se, jak snadno připravit argentinské asado pomocí našeho receptu plného chutí a vůní Jižní Ameriky. užijte si autentický argentinský zážitek přímo u vás doma!
Suroviny
- 1-2 kg hovězího masa (např. krkovička, žebírka)
- 4-6 stroužků česneku, nasekaného
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku červeného vína
- Sušený oregano, pepř a sůl podle chuti
Postup
- Marináda: Smíchejte olivový olej, česnek, cibuli, červené víno, sušené oregano, pepř a sůl v miskě.
- Maso: Vložte hovězí maso do marinády a nechte odpočívat v lednici minimálně 4 hodiny nebo ideálně přes noc.
- Grilování: Rozpalte gril na středně vysokou teplotu a položte maso na gril. Grilujte maso a občas ho obracíme a potíráme marinádou, dokud není maso pečené podle vaší chuti.
- Podávání: Pokrájejte maso na kousky a podávejte s různými přílohami, jako jsou například chimichurri omáčka, brambory nebo salát.




