20. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Příprava klasického argentinského asada
zdroj: Recepty 24/7

Zažijte tradiční argentinskou grilovací zkušenost‍ s klasickým asadem! Podívejte se, jak snadno připravit⁢ argentinské asado pomocí našeho ‌receptu plného chutí a vůní⁤ Jižní Ameriky. užijte si autentický argentinský zážitek přímo u vás doma! ⁢

Suroviny

  • 1-2 kg hovězího masa ‌(např. krkovička,‌ žebírka)
  • 4-6 stroužků​ česneku, nasekaného
  • 1 cibule, nakrájená⁢ na‌ tenké plátky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku červeného vína
  • Sušený ‌oregano,‌ pepř a sůl podle chuti

Postup

  1. Marináda: Smíchejte olivový olej, česnek,‍ cibuli, ​červené víno,‍ sušené oregano, pepř a sůl v​ miskě.
  2. Maso: Vložte hovězí maso do marinády a nechte odpočívat v lednici ⁤minimálně 4 hodiny nebo ideálně přes ‌noc.
  3. Grilování: Rozpalte ⁤gril na středně vysokou teplotu a položte maso na gril. Grilujte maso‌ a občas ho obracíme a ⁤potíráme ⁣marinádou, dokud není maso pečené ‌podle vaší chuti.
  4. Podávání: Pokrájejte⁢ maso ⁤na kousky a podávejte s různými přílohami, jako jsou například chimichurri omáčka, brambory nebo salát.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *