22. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na Pulled pork sandwich s křupavým coleslaw salátem. Lahodné, nápadité jídlo, které si zamilují všichni milovníci barbecue. Ideální volba pro piknik nebo grilování s přáteli. Sledujte náš jednoduchý postup a užijte si chutný a sytý oběd plný lahodných chutí.
Suroviny
- 1-1,5 kg vepřové krkovice
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžíce medu
- 200 ml barbecue omáčky
- 4 housky
Postup
- Na začátek připravte marinádu. V míse smíchejte olej, kmín, sladkou papriku, sůl, pepř a med.
- V marinádě zamíchejte na kostky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
- Do marinády vložte vepřovou krkovici a nechte ji odležet minimálně pár hodin, ideálně přes noc.
- Po marinování zahřejte troubu na 160°C a maso vložte do pekáče. Zalijte 100 ml vody a pečte přibližně 3-4 hodiny, dokud masa krásně nerozpadá na vlákna.
- Mezitím si připravte coleslaw. Nakrájejte bílou zelí na tenké proužky a smíchejte ho s majonézou, octem, cukrem, solí a pepřem.
- Hotové vepřové maso rozjeďte na vlákna a smíchejte s barbecue omáčkou.
- Na rozkrojené housky dejte vrstvu pulled porku a na vrch přidejte coleslaw. Můžete podávat s křupavými hranolky nebo zapečenou bramborovou kaší.




