2. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Quiche Lorraine s brokolicí a slaninou
zdroj: Recepty 24/7

Quiche Lorraine s brokolicí a slaninou je perfektní volbou pro rychlý a chutný pokrm. Lahodná kombinace křehkého těsta, smetany, vajec, brokolice a slaniny vás rozhodně nadchne. S naším receptem na Quiche Lorraine si snadno připravíte lahodnou pochoutku, která nezklame ani ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užívejte si skvělou chuť a vůni!

Suroviny

  • 300 g krájené slaniny
  • 1 menší brokolice
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 4 vajíčka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 g nastrouhaného sýra
  • sůl, pepř, oregano podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Smícháme hladkou mouku s máslem, přidáme trochu soli a vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
  2. Mezitím si orestujeme na pánvi na kostičky nakrájenou slaninu. Brokolici očistíme, rozemeleme na růžičky a spaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Poté scedíme a necháme zchladnout.
  3. Vymažeme formu na quiche máslem a vytvarujeme do ní těsto. Vytlačíme do něj vidličkou dírky a na těsto rozložíme předem uvařenou slaninu a brokolici.
  4. V misce smícháme vajíčka se smetanou, přidáme sýr a dochutíme solí, pepřem a oreganem. Tuto směs nalijeme do formy na quiche a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud těsto nezhnedne a nesmrkne.
  5. Hotový quiche Lorraine s brokolicí a slaninou podáváme teplý, ozdobený bylinkami nebo rozmarýnem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *