2. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Quiche Lorraine s brokolicí a slaninou je perfektní volbou pro rychlý a chutný pokrm. Lahodná kombinace křehkého těsta, smetany, vajec, brokolice a slaniny vás rozhodně nadchne. S naším receptem na Quiche Lorraine si snadno připravíte lahodnou pochoutku, která nezklame ani ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užívejte si skvělou chuť a vůni!
Suroviny
- 300 g krájené slaniny
- 1 menší brokolice
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 4 vajíčka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 g nastrouhaného sýra
- sůl, pepř, oregano podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Smícháme hladkou mouku s máslem, přidáme trochu soli a vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
- Mezitím si orestujeme na pánvi na kostičky nakrájenou slaninu. Brokolici očistíme, rozemeleme na růžičky a spaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Poté scedíme a necháme zchladnout.
- Vymažeme formu na quiche máslem a vytvarujeme do ní těsto. Vytlačíme do něj vidličkou dírky a na těsto rozložíme předem uvařenou slaninu a brokolici.
- V misce smícháme vajíčka se smetanou, přidáme sýr a dochutíme solí, pepřem a oreganem. Tuto směs nalijeme do formy na quiche a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud těsto nezhnedne a nesmrkne.
- Hotový quiche Lorraine s brokolicí a slaninou podáváme teplý, ozdobený bylinkami nebo rozmarýnem. Dobrou chuť!




