20. 9. 2025
Autor: Eliška Krejčová
Quiche Lorraine s chřestem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku francouzské kuchyně v novém kabátě s naším receptem na Quiche Lorraine s chřestem! Toto lahodné quiche kombinuje křehké těsto, kouřovou chuť slaniny, jemný chřest a směs lahodných sýrů pro dokonalý gurmánský zážitek. Ideální volba pro brunch, lehký oběd nebo večeři. Připravte si doma chutný a esteticky přitažlivý pokrm, který zaujme každého hosta. Sledujte náš snadno srozumitelný postup a dopřejte si kus Francie na talíři.

Suroviny

  • 200 g listového těsta nebo těsta na quiche
  • 200 g chřestu (bílého nebo zeleného)
  • 150 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka
  • 3 velké vejce
  • 100 g strouhaného sýra (Gruyere nebo Emmentál)
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. Vyválejte těsto a vložte ho do formy na quiche nebo koláč. Těsto dobře přitlačte k okrajům a několikrát propíchejte vidličkou.
  3. Na pánvi osmažte slaninu, dokud není křupavá, a pak ji rozložte na těsto.
  4. Chřest očistěte a odstraňte dřevnaté konce. Pokud používáte bílý chřest, můžete ho krátce povařit ve vodě, aby změkl. Chřest rovnoměrně rozložte na slaninu.
  5. Ve velké míse smíchejte smetanu, mléko, vejce, strouhaný sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř. Směs nalijte na těsto s chřestem a slaninou.
  6. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut, nebo dokud není povrch zlatohnědý a pevný na dotek.
  7. Nechejte quiche chvilku odpočinout před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *