30. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Quiche Lorraine v domácím provedení je jednoduchý a lahodný recept na klasický francouzský slaný koláč. S vaječnou a smetanovou náplní, slaninou a sýrem je tento domácí quiche skvělou volbou pro snídani, oběd nebo večeři. Podívejte se na náš krok za krokem návod a vychutnejte si autentickou chuť Quiche Lorraine přímo z vaší vlastní kuchyně.
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 150 g studeného másla
- 1 vejce
- 150 g slaniny
- 1 cibule
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4 vejce
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Na přípravu těsta smíchejte mouku, nakrájené máslo a vejce. Vytvořte hladké těsto a nechte ho odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
- Na pánvi osmažte nakrájenou slaninu a cibuli, nechte vychladnout.
- V míse smíchejte smetanu se 4 vejci, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.
- Vytáhněte těsto z lednice a vyválejte ho na vále nebo plech. Pečte na 180 °C asi 10 minut.
- Vytlačte do pečeného těsta dno a vytvořte okraje. Přidejte osmaženou slaninu a cibuli. Zalijte směsí se smetanou a vejci.
- Přidejte na povrch plátky sýra nebo zakryjte těsto alobalem. Pečte asi 30 minut na 180 °C.




