20. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese na tagliatelle
zdroj: Recepty 24/7

Originální recept na italský klasický ragu bolognese na tagliatelle. Krok za krokem vás provedeme přípravou této lahodné omáčky z mletého masa, rajčat a zeleniny, která se skvěle hodí k italským těstovinám. Nechte se unést vůní a chutí Toskánska přímo v pohodlí vaší kuchyně. Buon appetito!

Suroviny

  • 400g mletého masa (hovězí, vepřové, nebo libové)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 větší rajčata
  • 400g rajčatového pyré
  • 1 sklenice červeného vína
  • čerstvý nebo sušený oregáno
  • čerstvý nebo sušený tymián
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • tagliatelle těstoviny
  • parmazán na posypání

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud masa nezhnědne.
  3. Přilijeme víno a necháme vyvařit.
  4. Přidáme rajčata a rajčatové pyré.
  5. Přidáme oregáno, tymián, sůl a pepř podle chuti.
  6. Necháme ragu vařit na mírném ohni aspoň 1 hodinu, občas promícháváme.
  7. V druhém hrnci uvaříme tagliatelle těstoviny dle návodu na obalu.
  8. Poté těstoviny scedíme a podáváme s ragu bolognese.
  9. Posypeme najemno nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *