8. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese pasta carbonara tiramisu
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční italské jídlo? Vyzkoušejte naše skvělé recepty na ragu bolognese, pasta carbonara a tiramisu! S těmito lahůdkami si doma připravíte fantastické italské menu, které si zamilujete. Nečekejte a vyzkoušejte tyto oblíbené recepty ještě dnes!

Suroviny

  • 400g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat
  • 250g těstovin
  • 100g slaniny
  • 2 vejce
  • 50g parmazánového sýra
  • 100g smetany ke šlehání
  • 100g cukru
  • 200g mascarpone
  • 200g ladyfinger piškotů
  • espresso káva

Postup

  1. Na pánvi osmahneme mleté maso spolu s nakrájenou cibulí, česnekem a na kostky nakrájenou slaninou.
  2. Přidáme rajčata a dusíme do měkkého. Dochutíme solí a pepřem.
  3. V hrnci uvaříme těstoviny al dente a scedíme je.
  4. V míse smícháme smetanu se zmíchanými vejci a parmazánem. Přidáme uvařené těstoviny a dobře promícháme.
  5. Na talíři servírujeme těstoviny s ragu bolognese na vrchu.
  6. Pro tiramisu smícháme mascarpone s cukrem a rozmícháme dohladka.
  7. V misce vmáčíme piškoty do espresso kávy a vrstvíme s mascarpone směsí. Opakujeme, dokud nemáme vrstvu tiramisu.
  8. Necháme v lednici odpočinout alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *