16. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si recept na lahodné ragu bolognese s domácími těstovinami a užijte si skvělou kombinaci chutí. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit tento tradiční italský pokrm plný aromatických bylinek a koření. S naším receptem si můžete vytvořit skvělou domácí verzi této populární speciality. Užijte si skvělé italské jídlo! Suroviny:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g rajčat z konzervy
- 200 ml vývaru
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout.
- Přilijeme rajčata z konzervy a vývar.
- Ochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
- Necháme vařit na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud se omáčka nezhoustne.
- Mezitím si připravíme těstoviny dle vlastního receptu nebo zakoupíme hotové.
- Hotové těstoviny podáváme s horkým ragu bolognese a posypeme parmezánem.





