11. 10. 2025
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese s parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Bolognská omáčka ragù s parmazánem: Klasický recept ⁣na italskou šťavnatou omáčku ragù bolognese s⁢ jemně strouhaným parmazánem. Určitě si‍ pochutnáte na tomto lahodném pokrmu plném chuti a aroma. S naším ⁤receptem snadno připravíte skvělou italskou specialitu ve svém vlastním kuchyňském prostoru.​ Nenechte si ujít tento kulinářský zážitek!

Suroviny

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 ‌cibule
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 2 mrkve
  • 2 větší ‍větší rajčata
  • 400⁣ ml rajčatového protlaku
  • 200​ ml vývaru
  • 1 lžíce rajčatového koncentrátu
  • olivový‍ olej
  • sůl, pepř, sušené ‌bylinky (např. tymián, oregano)
  • parmazán nastrouhaný na⁤ servírování
  • 400 g ⁣těstovin

Postup

  1. Nejprve⁤ oloupejte a najemno nakrájejte⁣ cibuli, česnek, mrkev a rajčata.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový ​olej a osmahněte cibuli s česnekem dozlatova.
  3. Přidejte mleté maso a restujte ho, dokud ‍ztratí syrový vzhled.
  4. Přidejte nakrájenou mrkev a rajčata a poduste ‍asi 5 minut.
  5. Přilijte ​rajčatový protlak, vývar a rajčatový koncentrát. Osolte, opepřete ⁣a přidejte sušené bylinky.
  6. Poduste na mírném ohni ⁢zhruba 1,5​ hodiny, občas promíchávejte. Pokud začne omáčka příliš hustnout, přilijte trochu vody.
  7. V mírně osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  8. Hotové těstoviny sceďte a smíchejte s ragu bolognese.
  9. Servírujte posypané⁣ nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *