1. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese se špagetami
zdroj: Recepty 24/7

‍Objavte ‍klasický ⁣taliansky recept na ragu bolognese se‌ špagetami, který vás dostane na první‍ ochutnání. Lahodná kombinace pikantní omáčky z mletého mäsa a špaget vás určite poteší. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept ešte⁢ dnes!

Suroviny

  • 400 g mletého hovězího ⁤masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g krájených rajčat
  • 200 ml ‌vývaru
  • 400‌ g špaget
  • sůl, pepř,​ oregano, bazalka
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a⁢ osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli‍ a česnek.
  2. Přidáme mleté maso a krátce orestujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme ‌nastrouhanou mrkev, sůl, pepř, oregano a bazalku.⁤ Promícháme a necháme dusit asi 5 minut.
  4. Poté přidáme rajčatový⁣ protlak, krájená rajčata a vývar. Podusíme ‍do hustoty ragu (cca 30 minut).
  5. Mezitím⁤ uvaříme špagety podle návodu na obalu.
  6. Hotové špagety servírujeme s ragu bolognese a posypeme nasekanou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *