2. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Ragu z boloňských nudlí
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodný ragu z boloňských nudlí doma s tímto jednoduchým receptem. Vyzkoušejte kombinaci šťavnatého ragu s dlouhými boloňskými nudlemi a rázem se ocitnete na italské trattorii ve středu Bologne. Buon appetito!

Suroviny

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat z konzervy
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru
  • sušené bylinky podle chuti (např. oregano, bazalka, tymián)
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek.
  2. Přidáme mleté hovězí maso a restujeme, dokud maso nezbělá.
  3. Přidáme nakrájenou mrkev a smažíme 2-3 minuty.
  4. Přilijeme rajčata z konzervy, protlak, cukr a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
  5. Necháme ragu provařit alespoň 20 minut na mírném plameni, občas promícháme.
  6. V mezidobí uvaříme boloňské nudle dle návodu na obalu.
  7. Na talíře naservírujeme uvařené nudle a přilijeme horké ragu.
  8. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *