2. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodný ragu z boloňských nudlí doma s tímto jednoduchým receptem. Vyzkoušejte kombinaci šťavnatého ragu s dlouhými boloňskými nudlemi a rázem se ocitnete na italské trattorii ve středu Bologne. Buon appetito!
Suroviny
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat z konzervy
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- sušené bylinky podle chuti (např. oregano, bazalka, tymián)
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Přidáme mleté hovězí maso a restujeme, dokud maso nezbělá.
- Přidáme nakrájenou mrkev a smažíme 2-3 minuty.
- Přilijeme rajčata z konzervy, protlak, cukr a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
- Necháme ragu provařit alespoň 20 minut na mírném plameni, občas promícháme.
- V mezidobí uvaříme boloňské nudle dle návodu na obalu.
- Na talíře naservírujeme uvařené nudle a přilijeme horké ragu.
- Podáváme posypané strouhaným parmazánem.




