Vyzkoušejte lahodné rajčatové a bramborové kari plné exotických koření a bylinek. Tento recept je rychlý, snadný a plný chuti, která určitě potěší vaše chuťové buňky. Užijte si tradiční indické kari s čerstvými surovinami a překvapte své blízké nevšedním pokrmem plným aromatického kouzla.

Suroviny

  • 500g brambor
  • 500g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Na pánvi rozpálte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte kari koření a nechte ho chvíli osmažit, dokud nezačne vůně kari stoupat.
  4. Přidejte do pánve nakrájené brambory a rajčata. Promíchejte a nechte chvíli dusit.
  5. Přilijte kokosové mléko a nechte jídlo provařit, dokud brambory nezměknou.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Smažte na pánvi tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.
  8. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *