Vyzkoušejte lahodné rajčatové a bramborové kari plné exotických koření a bylinek. Tento recept je rychlý, snadný a plný chuti, která určitě potěší vaše chuťové buňky. Užijte si tradiční indické kari s čerstvými surovinami a překvapte své blízké nevšedním pokrmem plným aromatického kouzla.
Suroviny
- 500g brambor
- 500g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostky.
- Na pánvi rozpálte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte kari koření a nechte ho chvíli osmažit, dokud nezačne vůně kari stoupat.
- Přidejte do pánve nakrájené brambory a rajčata. Promíchejte a nechte chvíli dusit.
- Přilijte kokosové mléko a nechte jídlo provařit, dokud brambory nezměknou.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Smažte na pánvi tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.




