23. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová bramborová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová bramborová polévka je lahodná a sýtá polévka, která se připravuje z čerstvých rajčat, brambor, cibule a bobkového listu. Tato tradiční česká receptura je ideální na chladné dny a její chuť zaručeně potěší celou rodinu. S námi si můžete snadno připravit tuto lahodnou polévku k obědu či večeři. Nenechte si ujít tento skvělý recept!

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • soľ, pepř
  • čerstvý petržel na ozdobení

Postup

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte brambory na menší kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm pokrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájená rajčata, nakrájené brambory, mletou papriku a kmín. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud brambory nezměknou.
  4. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
  5. Na závěr můžete polévku ještě případně dochutit solí a pepřem a ozdobit nasekanou čerstvou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *