23. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová bramborová polévka je lahodná a sýtá polévka, která se připravuje z čerstvých rajčat, brambor, cibule a bobkového listu. Tato tradiční česká receptura je ideální na chladné dny a její chuť zaručeně potěší celou rodinu. S námi si můžete snadno připravit tuto lahodnou polévku k obědu či večeři. Nenechte si ujít tento skvělý recept!
Suroviny
- 1 kg brambor
- 500 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- soľ, pepř
- čerstvý petržel na ozdobení
Postup
- Nejprve oloupejte a nakrájejte brambory na menší kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm pokrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájená rajčata, nakrájené brambory, mletou papriku a kmín. Osolte a opepřete podle chuti.
- Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud brambory nezměknou.
- Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
- Na závěr můžete polévku ještě případně dochutit solí a pepřem a ozdobit nasekanou čerstvou petrželí.




