12. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodnou rajčatovou masovou omáčku s lilkem, která skvěle chutná s těstovinami nebo rýží. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lilek
- 400 g rajčat (oloupaná a nakrájená)
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného kmínu
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezměkne.
- Lilek omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Přidáme k masu a promícháme.
- Přidáme nakrájená rajčata, cukr, kmín, sůl a pepř. Vaříme asi 15 minut na mírném ohni za občasného míchání.
- Pokud omáčka zhoustne příliš, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
- Po uvaření můžeme dochutit solí a pepřem dle chuti. Omáčku podáváme s těstovinami nebo rýží.




