12. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatová masová omáčka s lilkem
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodnou rajčatovou masovou omáčku s lilkem, která skvěle chutná s těstovinami nebo rýží. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lilek
  • 400 g rajčat (oloupaná a nakrájená)
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného kmínu
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezměkne.
  3. Lilek omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Přidáme k masu a promícháme.
  4. Přidáme nakrájená rajčata, cukr, kmín, sůl a pepř. Vaříme asi 15 minut na mírném ohni za občasného míchání.
  5. Pokud omáčka zhoustne příliš, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
  6. Po uvaření můžeme dochutit solí a pepřem dle chuti. Omáčku podáváme s těstovinami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *