27. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodnou rajčatovou polévku s květákem, která je bohatá na vitamíny a chutě. Tento recept je skvělou volbou pro lehký a zdravý oběd nebo večeři. Sledujte postup a naučte se, jak snadno připravit tuto lahodnou polévku doma. Není nic lepšího než horká polévka s lahodnými rajčaty a květákem!
Suroviny
- 500 g rajčat
- 1 menší hlava květáku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, tymián
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a necháme je na pánvi chvíli restovat, dokud se nerozpadnou.
- Přidáme nakrájený květák a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme sůl, pepř a tymián podle chuti.
- Necháme polévku vařit asi 20 minut, dokud není květák měkký.
- Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
- Po případném dochucení dochutíme a můžeme podávat.




