24. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový bruschetta s bazalkou a olivovým olejem je jednoduchý a chutný recept, kterým můžete okouzlit vaše chuťové buňky. Kombinace sladkých rajčat, svěží bazalky a kvalitního olivového oleje vytváří lahodnou a osvěžující pochoutku, která je ideální jako předkrm nebo lehká večeře. Připravte si tuto lahůdku rychle a snadno a dopřejte si skvělou chuť italské kuchyně.
Suroviny
- 4 plátky italského chleba
- 4 rajčata
- 1 balení bazalky
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na italském chlebu si opečeme plátky chleba do zlatova.
- Rajčata nakrájíme na malé kousky a dáme je do mísy.
- Přidáme nasekanou bazalku, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
- Vše dobře promícháme a necháme aspoň 15 minut odležet.
- Na upečený chléb naklademe připravenou směs s rajčaty a bazalkou.
- Servírujeme ihned a můžeme ozdobit listy bazalky.




