24. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Rajčatový bruschetta s bazalkou a olivovým olejem
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový bruschetta s bazalkou a olivovým olejem je jednoduchý a chutný recept, kterým můžete okouzlit vaše chuťové buňky. Kombinace sladkých rajčat, svěží bazalky a kvalitního olivového oleje vytváří lahodnou a osvěžující pochoutku, která je ideální jako předkrm nebo lehká večeře. Připravte si tuto lahůdku rychle a snadno a dopřejte si skvělou chuť italské kuchyně.

Suroviny

  • 4 plátky italského chleba
  • 4 rajčata
  • 1 balení bazalky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na italském chlebu si opečeme plátky chleba do zlatova.
  2. Rajčata nakrájíme na malé kousky a dáme je do mísy.
  3. Přidáme nasekanou bazalku, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  4. Vše dobře promícháme a necháme aspoň 15 minut odležet.
  5. Na upečený chléb naklademe připravenou směs s rajčaty a bazalkou.
  6. Servírujeme ihned a můžeme ozdobit listy bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *