28. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový chléb s mozzarellou je rychlý a lahodný recept, kterým oslníte své chuťové buňky. Kombinace čerstvých rajčat, voňavé mozzarelly a bylinek na křupavém chlebu je ideální pro oslavu italské kuchyně doma. Podívejte se na náš jednoduchý recept a dejte svému jídelníčku nový rozměr!
Suroviny:
- 500g čerstvých rajčat
- 1 cibule
- 1 bageta chleba
- 200g mozzarelly
- Čerstvý bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup:
- Nastrouhejte cibuli a nakrájejte rajčata na plátky.
- Nakrájejte bagetu na tenké plátky a položte na pekáč.
- Na každý plátek chleba položte plátek rajčete a cibuli. Přidejte nakrájenou mozzarellu.
- Posypte čerstvým bazalkou a dochuťte solí a pepřem.
- Pokapejte chléb olivovým olejem.
- Dejte chléb do trouby předehřáté na 180°C a pečte 10-15 minut, dokud mozzarella nezačne tát.
- Hotový rajčatový chléb posypte ještě čerstvou bazalkou a můžete podávat.




