28. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatový chléb s mozzarellou.
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový chléb s mozzarellou je rychlý a lahodný recept, kterým oslníte své chuťové buňky. Kombinace čerstvých rajčat, voňavé mozzarelly a bylinek na křupavém chlebu je ideální pro oslavu italské kuchyně doma. Podívejte se na náš jednoduchý recept a dejte svému jídelníčku nový rozměr!

Suroviny:

  • 500g čerstvých rajčat
  • 1 cibule
  • 1 bageta chleba
  • 200g mozzarelly
  • Čerstvý bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. Nastrouhejte cibuli a nakrájejte rajčata na plátky.
  2. Nakrájejte bagetu na tenké plátky a položte na pekáč.
  3. Na každý plátek chleba položte plátek rajčete a cibuli. Přidejte nakrájenou mozzarellu.
  4. Posypte čerstvým bazalkou a dochuťte solí a pepřem.
  5. Pokapejte chléb olivovým olejem.
  6. Dejte chléb do trouby předehřáté na 180°C a pečte 10-15 minut, dokud mozzarella nezačne tát.
  7. Hotový rajčatový chléb posypte ještě čerstvou bazalkou a můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *